το ελαιόλαδο

 

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα το λάδι έχει ταυτιστεί με την διατροφή του ανθρώπου ως ένα πολύτιμο προϊόν που προσδίδει γεύση και αξία. Αξιοποιώντας τους πλούσιους πόρους της πηλιορείτικης γης, την ξεχωριστή παράδοση και σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον νέο εξοπλισμό, το μεράκι και την σκληρή δουλειά του ανθρώπινου δυναμικού του η οικογενειακή επιχείρηση «Ελαιόλαδο Πηλίου» παράγει ποιοτικό, θρεπτικό και γευστικό λάδι που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική επιλογή. Με μια αδιάλειπτη ιστορία 50 χρόνων στον χώρο της παραγωγής λαδιού το «Ελαιόλαδο Πηλίου» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός, όπου ήδη πραγματοποιεί εξαγωγές. Μια σχέση με τους καταναλωτές που ανανεώνεται και αναβαθμίζεται συνεχώς με την υιοθέτηση νέων ιδεών και τεχνικών από το «Ελαιόλαδο Πηλίου», ώστε το λάδι να μαγνητίζει με την γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία. Η ποιότητα του λαδιού του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς διακρίσεις με την οικογενειακή επιχείρηση να βραβεύεται σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Τέσσερις είναι οι κατηγορίες λαδιού που παράγονται από την επιχείρηση «Ελαιόλαδο Πηλίου της οικογένειας Βολιώτη».

Βιολογικό αγουρέλαιο

Παράγεται από ελιές που προέρχονται από κτήματα του Πηλίου τα οποία έχουν ειδική πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα. Το πάτημα των συγκεκριμένων ελαιών διεξάγεται τις πρωινές ώρες στο Ελαιοτριβείο. Ξεχωρίζει για το πράσινο, φρουτώδες χρώμα, τα όμορφα αρώματά του και χρησιμοποιείται περισσότερο για τις σαλάτες. Το βιολογικό αγουρέλαιο διαθέτει και πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τις παθήσεις που σχετίζονται με το συκώτι γι’ αυτό και επιλέγεται ακόμη και για λόγους υγείας.

Αγουρέλαιο συμβατικό

Παράγεται πρώιμα από την συγκομιδή των ελαιόδεντρων από συμβατικά κτήματα της πηλιορείτικης γης. Το πάτημα των ελαιών πραγματοποιείται στο διάστημα μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου-25 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία ελιάς έχει στο 90% πράσινο χρώμα και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς περιέχει βιταμίνες, πολυφαινόλες και μέταλλα που έχουν αντιοξειδωτική δράση Χρησιμοποιείται για σαλάτες αλλά και για το μαγείρεμα και έχει επίσης σημαντικές διατροφικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Είναι το αγνό φυσικό λάδι της ελιάς που παράγεται στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Έχει το ελκυστικό κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται για διάφορες περιπτώσεις, όπως στην σαλάτα, το μαγείρεμα. Πρόκειται για το κοινό λάδι που καταναλώνεται ευρέως σε σπίτια και χώρους εστίασης. Χαρακτηρίζεται για την περιεκτικότητά του, την έντονη φρουτώδη γεύση του και την θρεπτικότητά του. Με πολύ χαμηλή οξύτητα, κερδίζει τους καταναλωτές και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εξαγώγιμα προιόντα.

Παρθένο Ελαιόλαδο

Παράγεται την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου-Ιανουαρίου και χρησιμοποιείται κυρίως στα εστιατόρια καθώς και άλλους χώρους εστίασης τόσο για το μαγείρεμα όσο και την σαλάτα. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες. Ξεχωρίζει για το κίτρινο χρώμα αλλά και για την ελκυστική του γεύση, καθώς είναι ένα πολύ γλυκό και αρωματικό λάδι που αφήνει ικανοποιημένους τους καταναλωτές.

ακολουθήστε μας...