το ελαιόλαδο

 

Άθερμο ελαιόλαδο Οικογένειας Βολιώτη - Βραβείο Ισχυρισμού Υγείας

Για την παραγωγή του άθερμου και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μας χρησιμοποιούμε :

- ελιές άριστης ποιότητας - συγκομιδή κατάλληλης  χρονικής στιγμής

- καθημερινή ελαιοποίηση

- άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη (χωρίς προσθήκη νερού)

- αποφυγή φυγοκέντρισης σε όλα τα στάδια επεξεργασίας (καθώς αυτή μαζί με το ζεστό νερό καίνε τις πολυφαινόλες, παρασύροντάς τες στα απόβλητα.

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Η Θρεπτική αξία του άθερμου παρθένου ελαιολάδου ξεχωρίζει με το άρωμα, το χρώμα, τη γεύση και την παχύρευστη υφή του. Η οξύτητά του είναι ιδιαίτερα χαμηλή (κάτω του 0,3%). Είναι πλούσια σε στερόλες (κυρίως β-σιτοστερόλη) και λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Χαρακτηριστική είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βιταμίνη C, καροτινοειδή (β-καροτένιο, ξανθοφύλλη), φαινόλες και πολυφαινόλες.

Θεωρείτε ότι η ελαιοκανθάλη, ουσία του παρθένου ελαιόλαδου, επιδρά θετικά σε ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, Έμφραγμα και Εγκεφαλικό, Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Διαβήτη Τύπου ΙΙ, ακόμα και στο άγχος.

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των εντέρων, του στομάχου και του μυαλού

Το άθερμο ελαιόλαδο, το αγιασμένο αυτό προϊόν της φύσης, συμβάλλει σημαντικά στην καλή υγεία του ανθρώπου, καθώς πολλές σύγχρονες έρευνες έχουν αναδείξει τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι ο φρουτοχυμός της ελιάς και είναι φάρμακο!

Βιολογικό αγουρέλαιο

Παράγεται από ελιές που προέρχονται από κτήματα του Πηλίου τα οποία έχουν ειδική πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα. Το πάτημα των συγκεκριμένων ελαιών διεξάγεται τις πρωινές ώρες στο Ελαιοτριβείο. Ξεχωρίζει για το πράσινο, φρουτώδες χρώμα, τα όμορφα αρώματά του και χρησιμοποιείται περισσότερο για τις σαλάτες. Το βιολογικό αγουρέλαιο διαθέτει και πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τις παθήσεις που σχετίζονται με το συκώτι γι’ αυτό και επιλέγεται ακόμη και για λόγους υγείας.

Αγουρέλαιο συμβατικό

Παράγεται πρώιμα από την συγκομιδή των ελαιόδεντρων από συμβατικά κτήματα της πηλιορείτικης γης. Το πάτημα των ελαιών πραγματοποιείται στο διάστημα μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου-25 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία ελιάς έχει στο 90% πράσινο χρώμα και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς περιέχει βιταμίνες, πολυφαινόλες και μέταλλα που έχουν αντιοξειδωτική δράση Χρησιμοποιείται για σαλάτες αλλά και για το μαγείρεμα και έχει επίσης σημαντικές διατροφικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Είναι το αγνό φυσικό λάδι της ελιάς που παράγεται στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Έχει το ελκυστικό κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται για διάφορες περιπτώσεις, όπως στην σαλάτα, το μαγείρεμα. Πρόκειται για το κοινό λάδι που καταναλώνεται ευρέως σε σπίτια και χώρους εστίασης. Χαρακτηρίζεται για την περιεκτικότητά του, την έντονη φρουτώδη γεύση του και την θρεπτικότητά του. Με πολύ χαμηλή οξύτητα, κερδίζει τους καταναλωτές και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εξαγώγιμα προιόντα.

Παρθένο Ελαιόλαδο

Παράγεται την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου-Ιανουαρίου και χρησιμοποιείται κυρίως στα εστιατόρια καθώς και άλλους χώρους εστίασης τόσο για το μαγείρεμα όσο και την σαλάτα. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες. Ξεχωρίζει για το κίτρινο χρώμα αλλά και για την ελκυστική του γεύση, καθώς είναι ένα πολύ γλυκό και αρωματικό λάδι που αφήνει ικανοποιημένους τους καταναλωτές.

 

ακολουθήστε μας...