το ελαιοτριβείο

 

Η οικογένεια Βολιώτη έχει μια πλούσια ιστορία στο χώρο της επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του ελαιολάδου. Όντας πρωτοπόρα στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογικών εξελίξεων και πιστή στις αρχές της επαγγελματικής ηθικής και αποτελεσματικότητας έχει αναπτύξει σχέσεις υγιούς συνεργασίας και άμεσης εξυπηρέτησης με το παραγωγικό και καταναλωτικό κοινό συνδυάζοντας την ποιότητα των προϊόντων με τις ελκυστικές τιμές. Το πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη ξεκίνησε την λειτουργία του στο χωριό Αγίου Βλασίου Πηλίου το 1969. Εκεί τέθηκαν τα θεμέλια για την πετυχημένη εξέλιξη της επιχείρησης που πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας έμφαση στην σημασία της άρτιας οργάνωσης, της συνεχούς ανανέωσης του εξοπλισμού και του σεβασμού στον παραγωγό, τον πελάτη και τον καταναλωτή. Από το 1981 μέχρι και σήμερα το Ελαιοτριβείο μετεγκαταστάθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις στη περιοχή Άνω Λεχωνίων, στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής εθνικής οδού Βόλου-Τσαγκαράδας. Εκεί σε ένα μεγάλο και ανακαινισμένο χώρο είναι εγκαταστημένος όλος ο σύγχρονος εξοπλισμός για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών από την συλλογή των ελαιών μέχρι και την διάθεση του λαδιού.

Νέος Εξοπλισμός

Το Ελαιοτριβείο ανταποκρίνεται πλήρως στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλά και στις νέες απαιτήσεις που έφερε η αναβάθμιση των διατροφικών αναγκών. Γι’ αυτό και λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λειτουργίας επενδύοντας σε υποδομές και εξοπλισμό και καλύπτοντας όλες τις τελευταίες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα, όπως η Ψυχρή Έκθλιψη Άθερμο  (Βιολογικό λάδι), ενώ διαθέτει και πιστοποίηση ISO 9001. Από το 2016 έχει εγκατασταθεί στο Ελαιοτριβείο νέο μηχάνημα που πραγματοποιεί τη διύλιση του λαδιού χωρίς νερό. Έτσι επιτυγχάνεται η ακόμη μεγαλύτερη αντοχή, θρεπτικότητα και γευστικότητα του λαδιού προσφέροντας νέα δυναμική στην οικογενειακή επιχείρηση.

Εξαγωγές

Από το 2015 το «Ελαιόλαδο Πηλίου» έχει ανοίξει τα φτερά του και στο εξωτερικό όπου το αναγνωρισμένης ποιότητας λάδι κερδίζει αγορές και καταναλωτές  σε Ελλάδα και 10 χώρες του εξωτερικού Παράλληλα συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και εκπροσώπων της αγοράς του λαδιού. Με αυτόν τον τρόπο το ίδιο το Πήλιο διαφημίζεται διεθνώς για εξαιρετικό αρωματικό τoυ προϊόν.

Επισκέψιμος χώρος

Τα τελευταία χρόνια το Ελαιοτριβείο έχει εξελιχθεί σε σημείο γνωριμίας των ανθρώπων με το πιο γνωστό εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, το λάδι. Από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την επεξεργασία του άθερμου ελαιολάδου με τα καινούργια μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Από Μάρτιο έως Σεπτέμβριο το ελαιοτριβείο γίνεται εκθεσιακός χώρος για δοκιμασία και γευσογνωσία του ελαιολάδου Πηλίου στους επισκέπτες καθημερινά από τις 08:00 - 22:00.

ακολουθήστε μας...