Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία για υψηλές φαινόλες του διαγωνισμού που διοργανώνει το world olive center for health υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαγιάτη , γνωστού για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για το ελαιόλαδο, απέσπασε η επιχείρηση «Ελαιόλαδο Πηλίου».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ετήσιο διαγωνισμό, καθώς βραβεύονται παραγωγοί οι οποίοι παράγουν ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας, βάσει του κανονισμού 432 / 2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ισχυρισμός υγείας σημαίνει πως   >5 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης , σε ημερήσια κατανάλωσηαπό ελαιόλαδα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος.

«Η βράβευσή μας για ακόμη μια χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό επιβεβαιώνει τις πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου μας που εξασφαλίζονται μέσα από τις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής του πολύτιμου αυτού προϊόντος» τόνισε ο ιδιοκτήτης

της επιχείρησης κ. Απόστολος Βολιώτης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες δείγματα ελαιόλαδου από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

ακολουθήστε μας...